První letošní Nintendo Direct přinesl datum vydání Switch verze Kingdom Come: Deliverance. Středověké RPG od pražského studia Warhorse vyjde na úspěšnou konzoli/handheld už 15. března/marce v Royal Edition, tedy se všemi dodatečnými balíčky, včetně samostatné série questů.

Středověké dobrodružství ve Svaté říši římské můžete hrát doma i na cestách. Hra byla vyvinuta, aby využila funkce konzole Switch a nabídla vám skutečně podmanivý zážitek. Port mělo na starost studio Saber Interactive (dělalo také na Switch verzi Zaklínače 3) a potvrzeny jsou nejen české titulky, nýbrž také český dabing.

OBSAH ROYAL EDICE

Poklady minulosti – Poklady minulosti odemykají jedinečné mapy k pokladům a dodatečné zbroje pro Jindřicha.

Z popela – V roli novopečeného šafáře se hráč musí rozhodnout, které budovy se mají postavit jako první, jak přilákat nové lidi a jak vyřešit spory mezi občany. Bude také moct vzít na projížďku jednoho z nových koní, zahrát si kostky anebo si zajít do místní hospůdky – kterou zrovna nechal postavit.

Milostná dobrodružství Jana Ptáčka – Jindřichův přítel Jan Ptáček se zamiloval a potřebuje, aby mu Jindřich poradil, jak dobýt srdce krásné Karolíny. Celé se to ale zamotá víc, než by se dalo čekat

Band of Bastards – V tomto rozšíření se hráč může přidat ke skupině žoldáků, které si Racek Kobyla najme, aby bránili jeho území. Jeho úkolem bude nejen žoldákům pomoct, ale také je pořádně postavit do latě.

A Woman’s Lot – Čtvrté a největší DLC, ve kterém vystupuje jako hratelná postava Jindřichova blízká kamarádka Tereza. Dále je přidán i pes jako mazlíček.

Nedávno bylo oznámeno, že se prodalo 6 milionů kopií. Už je to šest let, co hra vyšla na PC, PS4 a Xbox One. Bohužel se nikdy nedočkala verzí pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Ve Warhorse by nyní měli pracovat na druhém dílu.