Společnost THQ Nordic připravuje návrat hry Kingdoms of Amalur. Singleplayerové akční RPG, které původně vyšlo na začátku roku 2012 od 38 Studios a Electronic Arts pro Xbox 360, PlayStation 3 a PC, si máme už za dva měsíce zahrát v remasteru nazvaném Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning.

Existenci remasteru předčasně odhalil obchod Microsoftu. Za vývojem Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning má stát německé studio Kaiko GmbH, které vytvořilo Darksiders II Deathinitive Edition a Darksiders: Warmastered Edition. Remaster má zahrnout všechny dodatečné balíčky, včetně Teeth of Naros a Legend of Dead Kel, vylepšenou grafiku a upravenou hratelnost.

„Slavné RPG je zpět! Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning je výsledkem spolupráce bestsellerového autora R. A. Salvatora, Todda McFarlanea (Spawn) a Kena Rolstona (hlavní designér Elder Scrolls IV: Oblivion). Hra nabízí komplexní RPG, bohatý svět, úžasnou grafiku a rafinovanou hratelnost přinášející hráčům intenzivní zážitek,“ dočteme se v Microsoft Store.

THQ Nordic v popisku ještě zmiňují možnost vytvořit si postavu, která je ideální pro boj, a vybrat si z nesčetných kombinací schopností, dovedností, zbraní a brnění. Celkem na hráče mají čekat stovky hodin.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning má vyjít 18. 8. 2020. Očekáváme nejen verzi pro Xbox One, ale také pro PlayStation 4 a PC. K oficiálnímu oznámení by mělo dojít brzy. V současné době nám musejí stačit tyto informace a první obrázky.

Původní hra obdržela dobré recenze, ale bohužel se moc dobře neprodávala. Od THQ Nordic nemůžeme čekat plnohodnotný remake. Místo toho si společnost ověří zájem hráčů a poté bude případně zvažovat nový díl. O remasteru vypovídají i první screenshoty.

Microsoft by měl vyměnit správce svého obchodu. Před nedávném jsme se takto dozvěděli první detaily o definitivních edicích Mafie 1 a Mafie 2.