Francouzské studio Quantic Dream opustil jeden z hlavních vývojářů. Adam Williams pracoval ve firmě deset let a naposledy byl hlavním scenáristou připravované akční adventury Star Wars Eclipse. Williams byl zodpovědný také za příběh Detroit: Become Human.

„Po téměř deseti letech v Quantic Dream odcházím, abych založil nové studio se skupinou velmi talentovaných designérů a vývojářů,“ oznámil Adam Williams na Linkedin. S týmem pracuje na něčem „velmi inovativním, velmi jedinečném a prozatím velmi tajemném“. Více informací se máme dozvědět brzy.

Zároveň Williams poděkoval lidem z Quantic Dream a Lucasfilm za všechno, co se týče Detroitu a Eclipse. „Bylo to skvělé dobrodružství,“ dodal.

Star Wars Eclipse bylo oznámeno v prosinci/decembri 2021 během The Game Awards. V té době titul byl v rané fázi vývoje. Již delší dobu se ale objevují zprávy o problémech ve vývoji. S největší pravděpodobností je scénář již hotov a odchod Williamse by neměl Eclipse ovlivnit. Hra by mohla na trh dorazit v roce 2026 ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Dle dostupných informací bude Star Wars Eclipse součástí Star Wars kanónu. Odehrávat se má v éře vrcholné Republiky, která se na časové ose Star Wars nachází několik stovek let před událostmi filmové ságy Skywalkerů a která aktuálně dostává nejvíc prostoru v knihách a komiksech. Příběh hry má pokračovat i v případě úmrtí jakékoliv postavy.