Společnost Cenega Czech nám potvrdila, že o fyzické verze Resident Evil 3 se čeští a slovenští zákazníci nemusejí bát. Capcom sice varoval, že v některých evropských zemích může dojít k prodlevě, ale nás se to netýká.

„My (Cenega Czech) už máme kopie na českém skladě, odkud už putují k našim odběratelům v ČR i SK, takže za nás to je v suchu :) Samozřejmě může nastat zpoždění na straně obchodu, ale to už je čistě na nich,“ řekla webu Indian-tv.cz Kristýna Fleissigová, Public Relations Manager v Cenega Czech.

Nahoře pro vás ještě máme nový trailer věnovaný hlavní hrdince Jill Valentine. Capcom současně oznámil, že bude v budoucnu přítomna v multiplayerové hře Resident Evil Resistance jako hratelný přeživší.

Resident Evil Resistance je zdarma pro všechny majitele hry Resident Evil 3. Původně měla veřejná beta na všech platformách začít včera odpoledne, ale kvůli technickým problémům se malinko zdrželo spuštění PC a PS4 verzí. Nyní by ale vše mělo být v pořádku a všichni si mohou Resistance na PC, PS4 a Xboxu One vyzkoušet, a to do 3. 4.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Resident Evil 3 vychází po celém světě 3. 4. letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. S vydáním digitálních verzí na Steamu, PlayStation Store a Xbox Store problém nebude. Capcom ovšem upozorňuje, že může dojít ke zpoždění fyzických kopií, zejména v Evropě.

Za vše může pandemie koronaviru Covid-19, která se pro Resident Evil 3 stává skutečnou Nemesis. Evropské země, včetně České republiky, totiž omezily cestování a přepravu zboží, aby zastavily šíření nákazy. Znamená to, že některé obchody mohou mít fyzické kopie hry později, mít na skladě méně kusů, případně se může protáhnout doručení k zákazníkům.

„Pečlivě dodržujeme úřední předpisy, abychom zajistili, že upřednostňujeme bezpečnost našich fanoušků, zaměstnanců a partnerů,“ uvádí v prohlášení společnost Capcom. Firma komunikuje se svými distribučními partnery, aby zajistila dostupnost hry. Celou situaci budeme sledovat.