Titul Replaced se zapsal mnoha lidem do paměti díky své unikátní 2,5D grafice a vůbec poprvé jsme o něm mohli slyšet už v roce 2021. Následně se představil trailerem na akci The Game Awards 2022 a rychle skončil mezi nejočekávanější favority. Jenže právě grafický vzhled je to, kvůli čemu byl odložen. Počítá se s ním až v roce 2024.

Vývojářské studio Sad Cat Studios oznámilo zpoždění spolu s aktualizací a zdůraznilo, že tým „chápe, jaký rozsah má hra“ a že vývoj pokračuje „stabilním tempem“. Ovšem vysoká kvalita vizuální stránky, která zahrnuje více než 500 pečlivě ručně malovaných animací vytvořených pouze pro plošinovky, je hlavním viníkem opoždění.

Dalším důvodem, proč se Replaced odkládá, jsou vysoká očekávání od fanoušků. Jedná se o prvotinu od tohoto studia a kvůli popularitě, kterou skrze The Game Awards získali, nehodlají své věrné fanoušky zklamat. Chtějí udělat vše proto, aby každý aspekt hry byl co možná nejlepší pro hráče.

Děj hry Replaced se odehrává v temné alternativní Americe 80. let minulého století ve stylu kyberpunku. Až hra Replaced vyjde, připojí se k očekávanému silnému roku pro exkluzivní hry Xboxu, v němž by mohly vyjít hry Avowed, Microsoft Flight Simulator 2024 nebo Senua's Saga: Hellblade II. V rámci služby Xbox Game Pass se zde bude nacházet hned v den vydání.