Společnost Microsoft vylepšila svou zpětnou kompatibilitu. Inženýři vyvinuli nástroj FPS Boost, který bude schopen u konzolí Xbox Series X a Xbox Series S téměř zdvojnásobit (a v některých případech dokonce zčtyřnásobit) původní snímkovou frekvenci u vybraných her.

„Vyšší a stabilní snímková frekvence činí hry vizuálně plynulejší, což se promítá do celého zážitku,“ uvádí americká společnost, která na novém nástroji spolupracovala s vývojáři her, aby se ujistila, že si hry zachovají původní charakter a zároveň FPS Boost posune jejich kvalitu.

Přečtěte si také: Xbox představil bezdrátová sluchátka pro konzole, PC i mobily

FPS Boost v současné době funguje u Far Cry 4, Sniper Elite 4, EA Sports UFC 4, Watch Dogs 2 a New Super Lucky’s Tale. Tuto kolekci Microsoft vybral nejen kvůli jejich popularitě u fanoušků, ale aby prezentoval několik různých způsobů, jak FPS Boost vylepší herní zážitek. Například New Super Lucky’s Tale nyní může běžet rychlostí až 120 snímků za sekundu a UFC 4 na Xboxu Series S běží při 60 snímcích.

FPS Boost má brzy fungovat u dalších titulů a nebude chybět možnost funkci vypnout. FPS Boost bude fungovat i u mnoha her, které jsou součástí předplatného Xbox Game Pass. To platí i o dnes oznámených.

„Od jara tohoto roku budete moci vstoupit do sekce Manage Game u libovolného titulu, kde bude nové tlačítko Compatibility Options, které vám umožní povolit nebo zakázat FPS Boost po stisknutí tlačítka Xbox na ovladači. Vy se rozhodnete, jak chcete hrát své oblíbené hry, ať už v původní podobě nebo s FPS Boost,“ dodává Microsoft.

JAK FUNGUJE FPS BOOST V PRAXI?

New Super Lucky's Tale původně běžel ve 4K při 60fps na Xbox One X a 1080p při 30fps na Xbox One S. Nyní běží 4K/120fps na Xbox Series X a 1080p/120fps na Xbox Series S.

Far Cry 4 mělo potíže udržet 30 snímků za sekundu na Xboxu One a nyní na Xboxu Series X/S běží při stabilních 60 snímcích.

Watch Dogs 2 bylo vytvořeno v 30fps. Díky FPS Boost mohou hráči hrát při 60 snímcích.

Sniper Elite 4 jste si užívali v rozlišení 1080p při 30 snímcích na Xboxu One. Nyní hra na Xbox Series X běží stabilně při 60 snímcích. Jen na Xboxu Series S dochází k mírnému poklesu na 50 snímků za sekundu, zejména při X-Ray scénách.

UFC 4 poskočilo z 900p/30fps z Xbox One S na 900p/60fps na Xbox Series S. Na Xboxu One X jste si mohli vybrat mezi dvěma režimy: 1080p/60fps a 1800p/30fps. Nyní můžete zvolit 1800p a 60fps, a to dokonce i v cut-scénách, které byly dříve v 30fps.

FPS Boost je pro majitele Xboxu Series X a Xboxu Series S dostupný od dnešního dne u pěti zmíněných titulů. Další mají brzy následovat.