Společnost Wargaming slaví pět let od uvedení bezplatné PC hry World of Warships na Steamu. Na oslavu tohoto milníku nabízí možnost získat kredit 5 dolarů/eur na platformě Steam jen za to, že hru hrajete. Kromě toho World of Warships rozdává dva bezplatné dodatečné balíčky, pořádá maraton o permanentní kamufláž navrženou členem hráčské komunity a vytvořil kosmetické přípravky s motivem Steamu, které lze odemknout prostřednictvím misí.

Pro odemčení kreditu musejí hráči kdykoli od 18. 11. do 17. 12. získat ve hře achievement Warrior, který vyžaduje vyhrát 50 náhodných bitev. Po ukončení výzvy s odměnami 17. 12. se hráčům, kteří úspěšně odemkli úspěch Warrior, do týdne do jejich peněženky ve službě Steam přičte kredit.

Kromě toho jsou ve hře k dispozici dva bezplatné dodatečné balíčky v hodnotě 30 dolarů/eur, a to Dreadnought Starter Pack a nová sada Steam Anniversary Party Kit. Ideální pro nové hráče, Dreadnought Starter Pack obsahuje dvě prémiové lodě III. úrovně, jednu bitevní loď a jeden křižník, a také tři dny prémiového účtu, dva přístavní sloty, sedm Steam kamufláží a spoustu ekonomických bonusů.

Sada Steam Anniversary Party Kit je také plná obsahu. Tento balíček obsahuje kontejner Steam, pět kamufláží Steam, speciální záplatu Piece of Cake a přístup ke speciální misi, která hráčům umožní získat vlajku Steam a pět dalších kamufláží Steam.

Na základě komunitní soutěže o návrh kamufláže bitevní lodi s motivem Steamu, která proběhla v červnu, byl vybrán vítězný návrh, jenž bude nyní hráčům k dispozici v rámci speciálního maratonu misí. Design vytvořený Jav9th pro bitevní loď King George V lze odemknout spolu se spoustou dalších kamufláží, kreditů, ekonomických bonusů a superkontejneru v sedmi etapách maratonu. Mise lze plnit různými způsoby, včetně rvačky, operací a hodnocení, s loděmi a superloďmi od úrovně V-X.

Hráči si také mohou odemknout další Steam kontejner a několik kamufláží prostřednictvím třídílného řetězce misí, než získají přístup ke speciální Steam záplatě a kosmetice na pozadí jako závěrečné odměně.