Po 20. výročí Steamu a 10. výročí Grand Theft Auto 5 tady máme 8. výročí World of Warships. Námořní akce od společnosti Wargaming, která stojí také za World of Tanks, slaví osm let na širém moři jubilejním obsahem a bonusy. Kromě toho dorazila aktualizace verze 12.7 s vylepšeními a přepracovanou grafikou a zvuky.

„U příležitosti 8 narozenin mohou hráči World of Warships odemknout řadu odměn v podobě bonusů za bitevní výkon a slavnostních žetonů. Tyto žetony lze vyměnit za odměnu dle výběru hráče, mezi které patří kamufláže, slevy na lodě VIII. úrovně, francouzský křižník Bayard VIII. úrovně, kontejnery a superkontejnery a také řada běžných, speciálních a vzácných ekonomických bonusů. Narozeninové oslavy tím však nekončí, Válečné lodě vítají ve hře evropskou bitevní loď IX. úrovně Karl XIV Johan! Spolu s touto novou lodí přichází i určená stálá kamufláž, tři velitelé, každý s unikátním hlasovým projevem, a samozřejmě vlastní vlajka a nášivka,“ informuje tisková zpráva.

Po dvou předchozích verzích jako samostatný bojový režim se do náhodných bitev dostává nový a vylepšený doprovod vzducholodí, který změní boj. Hráči, kteří jsou k dispozici ve formátu 12 na 12 pro lodě všech tříd od úrovně VII až po superlodě, budou navádět svou spojeneckou vzducholoď po pevně stanovené trase a porazit soupeřův tým v cíli nebo zničit jeho konvoj, aby zvítězili. V této přepracované verzi režimu se na řadě map změnily trasy a body spawnu, přibyla řada nových ukazatelů rychlosti a polohy vzducholodí a nové odměny v ekonomice náhodných bitev.

Součástí aktualizace je ještě zbrusu nový obsah, španělské křižníky opouštějí Early Access a stávají se dostupnými pro všechny hráče a Arpeggio of Blue Steel - Ars Nova - se vrací do vod válečných lodí, aby se znovu utkala s flotilou Fog.

Verze 12.8 také vítá čtyři nové šarvátky, které probíhají s vlastními unikátními formáty rozdělení, a v loděnici pokračuje stavba panasijského torpédoborce Lüshun úrovně X. Na samotném závěru je řada oprav chyb, vylepšení a změn vyvážení napříč celou hrou World of Warships.