Před 80 lety se na začátku června pustily jednotky Spojenců do největší obojživelné operace ve vojenských dějinách. Na památku této výjimečné vojenské operace míří do bezplatné hry World of Warships hned tři nové operace, a to v novém typu bitvy.

První operace se zpřístupní v aktualizaci 13.4, zatímco druhá a třetí operace budou dostupné v aktualizaci 13.5. Každá operace potrvá dva týdny, hrát budete s loděmi V.–VII. úrovně a budou se moci zúčastnit divize až o 6 hráčích.

První a třetí operace zahrnují bitevní lodě, křižníky a torpédoborce, zatímco druhá operace je specificky zaměřena na německé torpédoborce. Pokud nevlastníte žádná plavidla vhodná pro akci, nezoufejte — po dobu trvání akce poskytnou tvůrci hráčům nájemní lodě.

V první operaci budete velet předvoji Spojenců ve snaze připravit pláž Utah na vylodění. Budete se muset probojovat nepřátelskými námořními silami a potlačit pobřežní obranu tak, aby mohlo dojít k bezpečnému připlutí vyloďovacích plavidel.

„Operace na Den D budou mít pouze jedinou úroveň obtížnosti. Splnění hlavního úkolu nebude tou nejtěžší částí. Vrátili jsme však zpět hvězdy, které hráči získají za plnění dodatečných misí po dobu trvání akce Den D,“ uvádí Wargaming.

Z první části linie odměn můžete získat následující: Velitele Roberta Jaujarda s 6 body schopností, nášivku „Důležitý den“ a nášivku „Symbol hnutí odporu“.

Jako součást operací na připomenutí Dne D představuje Wargaming speciální mechaniku akce zvanou Utajované dokumenty. Tyto dokumenty vám poskytnou bonusy proti konkrétním typům nepřátel. Existují tři různé úrovně: Důvěrné, Tajné a Přísně tajné, přičemž každá další úroveň vám poskytne více bonusů.

Do hry bude rovněž přidán dočasný přístav Den D. Dostanete se do něj kliknutím na panel akce Den D v přístavu nebo vybráním typu bitvy Den D. Váš předchozí přístav v okně výběru přístavu nebude touto změnou ovlivněn a vždy se k němu můžete jednoduše vrátit.

Aktualizace do World of Warships vyjde 16. 5. 2024.