Na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch se blíží první strategická videoherní adaptace z temného fantasy světa Age of Sigmar. Společnost Focus Home Interactive hodlá 27. 5. letošního roku na zmíněné platformy vydat Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground.

Hra Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground je popisována jako tahová strategie nabízející roguelike kampaň pro jednoho hráče a online PvP souboje (hráč proti hráči). Vyberete si jednu ze tří armád (Stormcasts, Nighthaunt a Maggotkin) a pustíte se do nelítostných a rychlých bitev, do nichž promluví karty poskytující nové jednotky, dovednosti, zbraně a vybavení.

Přečtěte si také: Necromunda: Hired Gun je rychlá a brutální střílečka ve světě Warhammeru 40,000

Tato hra od Focus Home Interactive a kanadského studia Gasket Games je podle všeho skutečně první strategickou videoherního adaptací universa Age of Sigmar od společnosti Games Workshop, nesmíme ale zapomenout, že před necelým rokem podepsali s Games Workshopem smlouvu tvůrci Elite: Dangerous a Planet Coaster vztahující se na vývoj real-time strategie zaměřené na nejnovější a velmi populární deskovou hru z edice Age of Sigmar. Ta výrazně změnila fantasy svět Warhammeru. Projekt by měl vyjít nejpozději 31. 3. 2023 na PC, nespecifikované konzole a streamovací platformy. Podle vyjádření studia Frontier Developments půjde o přístupnou strategii.