V britském studiu Frontier Developments se po Jurském světě a F1 dostali k další významné značce, tentokrát se snaží potěšit fanoušky fantasy s real-time strategií Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin. Titul je v přípravě pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

„Zažijte říši smrtelníků ztvárněnou v realtimové strategii, která se odehrává v rozsáhlém fantasy světě od Games Workshop. Staňte se vojevůdcem jedné ze čtyř unikátních frakcí a pokuste se v napínavých taktických bitvách dobýt divokou a brutální říši Ghur,“ láká tisková zpráva.

V bohatém příběhu máme zkrotit říši brutálních stvůr, prozkoumat různé tváře války a „užít“ si přežívání z pohledu spravedlivých šampionů i proradných generálů. V kampani nás čeká boj o nadvládu čtyř frakcí. Nechybí Bouřní eternálové ani Orrukští kruleboyz. Ti jsou zárukou spletitého příběhu, na jehož tvorbě se podílel Gavin Thorpe, oceňovaným autorem Black Library.

„Zažijte legendy Věku Sigmara v animacích světové extratřídy v nejmodernějším grafickém zpracování. Všechny jednotky jsme vytvořili v úzké spolupráci s Games Workshop a zpracovali je přesně dle deskové předlohy. Těšit se tedy můžete na autentické a dramatické ztvárnění světa Age of Sigmar,“ tvrdí vývojáři.

Každá jednotka má své vlastní taktické slabiny a přednosti, které můžete uplatit v řadě misí a herních režimech. Na výběr budete mít širokou nabídku jednotek, ve které nechybí rychlí létavci, zavalití obři, tajemní čarodějové ani mocní hrdinové.

„Obsazujte na rychle se měnícím bojišti strategicky položené magické prameny, které vám přinesou zdroje, posilte svou obranu, naberte nové síly a strhněte vítězství na svou stranu! Válečné štěstí se přelévá ze strany na stranu a žádné dvě bitvy nejsou stejné. Díky dynamickým bojovým technologickým stromům vylepšujte a specializujte svá vojska tak, abyste nepříteli dokázali efektivně čelit a získali nad ním převahu!“

V online režimech pro více hráčů napříč platformami můžete vyzvat válečníky z celého světa a pokusit se obsadit říši Ghur. Chybět nebudou hodnocené zápasy o trůn skutečného vládce Ghuru.

Někdy během června se máme těšit na gameplay záběry.