Připravovanou real-time strategii Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin si mohou vyzkoušet všichni zájemci. Společnost Frontier Developments zve hráče do veřejné bety, která je dostupná od dnešního dne do 10. 7. 23:59 středoevropského času na PC (Steam), PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na konzolích není vyžadováno žádné předplatné, pouze účet Frontier.

V betě na hráče čekají multiplayerové bitvy jeden na jednoho napříč platformami. Kromě online bitev je možné hrát proti umělé inteligenci. Na výběr jsou dvě plnohodnotné frakce: Stormcast Eternals a Orruk Kruleboyz.

„Hráči se ujmou velení v nelítostně konkurenčních a vizuálně velkolepých fantasy bitvách. Budou se účastnit brutálních bojů o kontrolu nad mapou, povolávat na bojiště nové jednotky, shromažďovat zdroje a útočit na své protivníky na několika frontách,“ uvádějí vývojáři.

Na konzolích a PC je k dispozici ovládání DirectStep, které umožňuje rychlé vydávání rozkazů k pohybu, okamžité přepínání mezi oddíly a flexibilní velení na bojišti pomocí ovladače. Na všech platformách je dostupné také tradiční RTS ovládání pomocí klávesnice a myši.

„Veřejná beta dává hráčům příležitost seznámit se blíže s prvotřídním výtvarným zpracováním a animacemi od Frontier Developments. Každá jednotka na bojišti čerpá inspiraci ze svých stolních protějšku,“ chlubí se tvůrci.

Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin je ve vývoji pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC (Steam a Epic Games Store). Během léta proběhne ještě jedna veřejná beta.