Včera na Xbox Games Showcase 2024 vyšlo Assassin's Creed Shadows ze stínu a předvedlo se v působivém gameplay traileru. Dnes na Ubisoft Forward na video navazují třináctiminutové záběry přímo z hraní.

Jako první nás Ubisoft zavedl do Fukučijamy, kde prezentuje chování NPC. Yasuke jako černý samuraj prochází vesnicí a obyvatelé si ho všímají a povídají si o něm. Pak si Yasuke pohladí psa, popovídá si s vesničankou a pustí se do boje. Ten je brutální a plný krve. Yasuke je jako tank a užívá si popravy nepřátel. Ovládá nejen katanu, ale také obrovský obouruční obušek.

Naopak shinobi Naoe připomíná více tradičního asasína, zaměřuje se na kradmý pohyb, tiché zabíjení a mrštnost. Tomu výrazně pomáhá, že je noc, může se tak plížit ve stínech, skákat po střechách, plazit se, potápět se, zhasínat zdroje světla... Naoe si ale dokáže poradit také v přímém boji. Jen se na to podívejte úplně nahoře a kdyby vám to nestačilo, tak se Ubisoft v dalším videu více ponořil do hratelnosti.

Také tady máme trailer věnovaný sběratelské edici, která kromě sošek dvou hlavních hrdinů umožní zahrát si o tři dny dříve a získat další bonusy a předměty.

Za předobjednávku Ubisoft slibuje bonusový úkol Thrown to the Dogs. Majitelé Gold Edition (110 eur) a Ultimate Edition (130 eur) si také budou moci zahrát o tři dny dříve a těšit se v budoucnu na dva příběhové přídavky v rámci Season Passu a extra misi v době vydání.

Assassin’s Creed Shadows vyjde 15. 11. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Více aktuálních novinek ze Summer Game Festu, včetně Ubisoft Forward, najdete tady.