Hitman 3 se prodává o 300 procent lépe než za stejnou dobu Hitman 2. V IO Interactive jsou s poslední epizodou ságy World of Assassination s Agentem 47 velmi spokojeni. Generální ředitel Hakan Abrak o něm mluví jako o nejkreativnějším díle. Přitom první díl novodobé trilogie nedokázal splnit očekávání Square Enix, tehdejšího majitele dánského studia. IO Interactive se poté osamostatnilo a v roce 2018 prostřednictvím Warner Bros. Interactive Entertainment vydalo druhý díl. Ten si vedl lépe. Hitman 3 byl na trh uveden přímo IO Interactive a tenhle risk si pochvalují.

Za jeden týden dokázaly prodeje Hitmana 3 zaplatit náklady na vývoj a marketing. V rámci tohoto úspěchu IO Interactive oznámili otevření třetího studia. Po dánské Kodani a švédském Malmö se budou nové kanceláře nacházet v Barceloně a budou spolupracovat na podpoře Hitmana 3 a dosud nepojmenované hře s využitím licence Jamese Bonda. Ta nese provizorní název Project 007.

„Jsou to vzrušující časy pro IO Interactive a jsem hrdý, že mohu oznámit další krok pro naše plány v Evropě. IO Interactive Barcellona se stane třetím studiem, které dopomůže k našemu závazku vytvářet fenomenální zážitky pro naše hráče a komunity. Všechna tři naše studia mají velmi talentované vývojáře, kteří se chtějí prosadit v oboru. Klíčovou součástí naší filozofie je, že každý v IOI hraje významnou roli při uskutečňování našich snů. Berte nás jako jedno studio na různých místech,“ dodal Hakan Abrak pro Games Industry s tím, že zaměstnávají více než 200 lidí a chtějí nadále růst.

IO Interactive dříve potvrdilo, že série Hitman si dá pauzu. Na řadě je nyní Project 007 s Jamesem Bondem. V budoucnu se ale Agent 47 vrátí.