Základem dobré hry by měl být nejen kvalitní příběh, ale i pozadí vystavěné za hrdinou daného titulu. V případě Gotham Knights je to všechno složité i jednoduché zároveň. Všichni čtyři hrdinové (Robin, Nightwing, Red Hood a Batgirl) mají už svůj příběh vystavěn díky komiksům, seriálům a hrám. Ovšem tady musí jednotliví hrdinové nejen spolu existovat, ale také vycházet.

Nové video, které dává nahlédnout pod pokličku procesu vývoje, odhaluje zajímavou situaci, ve které se tým WB Games Montreal ocitl. S myšlenkou, že Batman je údajně mrtev nastává složitá situace přivést do města nové ochránce. Tady je právě zajímavý proces tvorby hrdinů, přestože vlastně všichni existují. My jsme to, kdo je kdo, rozebrali v tomhle videu.

Díky různým charakteristikám těchto postav byla výzva udělat jim odpovídající vizuál. Red Hood by měl působit tvrdě a nezdolně, proto je vytvářen více do obdélníkových tvarů, které značí pevnost a stabilitu. Batgirl se vyznačuje svou vyrovnaností a je o dost více symetrická. Robin je zase tišší a drží se nízko při zemi, zároveň mu prospívají právě ostřejší rysy. Nightwing se vyznačuje hbitostí a pružností, proto mu sedí nejvíce dlouhé a ostré rysy.

Každá postava má sice svůj cíl, co musí splnit, ale stále je tady jejich společný úděl, jenž musí naplnit. V tom jim samozřejmě bude pomáhat věrný sluha sídla Wayne Manor: Alfred. Informací, se kterými se vývojáři podělili, je daleko více. Vše se můžete dozvědět v ukázce, kterou najdete výše.

A aby toho nebylo málo, hrdinská parta potřebuje také své záporáky. Mezi nimi najdeme mj. Harley Quinn. Ale ne tu, kterou známe z komiksů, tahle bude starší, moudřejší, klidnější a o to nebezpečnější. Tahle Harley došla do bodu, kdy už nepotřebuje být maniakem, ale našla sebe sama a tím se stává mnohem silnější než kdy dřív.

Nemusíte se ale bát, že svou oblíbenkyni nepoznáte, stále tam je. Svým vzhledem, hlasem i chováním ji poznáte, ale její důvody a samotný důvod, proč se stavět na zlou stranu, jsou přeměněny. Přeci jen každý hrdina potřebuje svého zlouna a každý záporák potřebuje to sluníčko, co kazí temné plány.

Hra Gotham Knights vyjde 21. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.