Když Rockstar stanovil vydání Grand Theft Auto VI na rok 2025, tak u nás v komentářích i jinde po internetu se objevily příspěvky počítající s odkladem. Nebylo by to studio s hvězdou v logu, aby neodložilo svou hru. Všechny tituly Rockstaru za poslední dekádu a něco byly odloženy, včetně GTA IV, Red Dead Redemption, GTA V a Red Dead Redemption II.

Pokud jste byli mezi těmi, co se změnou počítali, tak alespoň nebudete zklamáni. Na internetu se totiž čerstvě šušká o zpoždění vývoje a odkladu. Jak velký bude? Dříve se předpokládalo vydání v prvním měsících roku 2025. Někteří mluvili o únoru/februáru. Teď server Kotaku od zdrojů obeznámených se situací v Rockstaru tvrdí, že pravděpodobné je vydání na konci roku 2025, případně až v roce 2026.

Za zpoždění je podepsané nařízení Rockstaru, aby se zaměstnanců od dubna/apríla vrátili na pět dní v týdnu do kanceláří. Změna pracovního modelu měla mnohé zaskočit a vést k frustraci. Většina měla počítat s prací z domova. Hlavními důvody Rockstaru je bezpečnost, kvalita a skutečnost, že vývoj neplní plán. Přesto má vedení stále doufat v uvedení hry na trh během jara příštího roku. Mezitím se má v zákulisí vyjednávat o náhradním plánu, který počítá s odkladem na podzim 2025. Záložním/nouzovým plánem je potom rok 2026.

Dle posledních neoficiálních zpráv od agentury Bloomberg vstupuje Grand Theft Auto VI do závěrečné fáze vývoje. Tak uvidíme, jak to vývojáři stihnou.