Nová free to play střílečka The First Descendant odstartovala „předsezónou“ po dobu osmi týdnů. Následovat bude první sezóna, která začíná na konci srpna, zatímco druhá bude debutovat v prosinci, jelikož tvůrci z Nexon se snaží o tříměsíční cykly ve hře. S vydáním také přichází tři nové postavy Esiemo, Enzo a Yujin.

Hra je nyní k dispozici pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Titul nabízí postapokalyptické sci-fi prostředí a hráči v něm ovládají „Potomky“, poslední naději lidstva v boji proti Vulgusům a Colossům. Vývojářský tým z Nexonu vydal i připomínkového video, které v téměř dvanácti minutách ukazuje vše důležité.

Novými přírůstky do hry po jejím vydání jsou tři postavy. Esiemo je odborník na výbušniny, který vylučuje chemickou látku pro zpožděné exploze a výbušné skoky. Enzo slouží jako podpůrný hrdina, který přivolává zásobovací výsadky a vylepšuje svůj bojový oblek. Posledním je Yujin, který zastává pozici léčitele a svými drony dokáže ošetřit své spoluhráče a zároveň aplikovat stimulační sprej, aby snížil utržené poškození.

Na začátku srpna bude s první sezónou také dostupná další postava jménem Luna. Do hry by měla být přidána zároveň s novým Colossem, bossem Gluttony a ultimátní zbraní.

Každý z těchto „Potomků“ lze odemknout hraním, ačkoli potřebné součástky budete muset najít v různých misích, případně je lze zakoupit v herním obchodě.

Během prvního dne střílečka The First Descendant dosáhla na 229 257 současně hrajících hráčů na Steamu. V době psaní článku bylo ve hře 158 116 hráčů.