Zanedlouho tomu bude už rok a půl, co byl oznámen reboot série Perfect Dark z kanceláří studia The Initiative. Prvního „AAAA“ studia pod záštitou Microsoftu. Od prvního traileru jsme ale o hře vlastně moc neslyšeli a zatím je ve hvězdách, kdy vlastně uslyšíme. Aktuální zprávy ale – dost možná – nepatří zrovna mezi ty nejlepší. Vypadá to, že z týmu The Initiative totiž odešel herní režisér hry Dan Neuburger.

Vychází to z jeho profilu na Linkedinu. V něm je uvedeno, že do února/februára letošního roku v týmu pracoval, ale aktuálně je otevřen novým pracovním nabídkám. A to na pozicích herního ředitele, kreativního ředitele nebo ředitele designu. V The Initiative přitom pracoval lehce přes 3 a třičtvrtě roku. Předtím pracoval dobrých 12 let v Crystal Dynamics, kteří s novým Perfect Dark aktuálně také vypomáhají.

Přitom nejde o prvního významného zaměstnance, který z týmu odešel. Před více než rokem se s The Initiative rozloučil ředitel designu Drew Murray, který se vrátil ke svým starým kolegům do Insomniac Games. Jak to tedy celé s Perfect Dark aktuálně vypadá je vážně otázkou. Takový odchod nicméně není nutně důvodem se o stav hry bát.