Fortnite zaznamenal za poslední rok obrovský úspěch a stal se jednou z nejúspěšnějších her na světě. Za poslední měsíc se však výdělky ze hry značně snížily. Pro Fortnite to s rostoucí konkurencí v podobě Apex Legends už nevypadá tak růžové jako předtím.

Fortnite totiž za leden 2019 vydělal o 48 % méně než za prosinec 2018. Ještě předtím, než začnete rozhlašovat zprávu typu „Fortnite umírá“, je důležité vědět o několika věcech. K prosinci totiž patří vánoce, během kterých jsou výdělky zvýšeny snad všude. Můžou za to samozřejmě kamarádi či rodiče kupující svým blízkým herní měnu nebo jenom hráči, kteří si chtějí na Vánoce udělat radost. Ve výsledku je tak rozdíl mezi lednem a prosincem často větší než například rozdíl mezi lednem a listopadem.

Druhým faktorem, který zveličuje tento pokles, je blížící se konec 7. sezóny. Hráči si totiž často schovávají peníze na začátek té příští, aby mohli mít ty nejnovější kosmetické předměty. Zároveň se Battle Passy, jež jsou součástí každé nové sezóny, nejvíce prodávají právě na začátku dané sezóny.

Znamená to tedy, že Fortnite umírá? Svým způsobem ano, Fortnite umírá, ale i tak umírá každá hra. Každému se stane, že ho i jeho oblíbená hra časem omrzí. Epic Games toto protahuje, jak to jen jde, pravidelnými updaty a velkými změnami ve hře, ale stejně jako každá hra i tato nakonec zanikne. Nebude to však rozhodně brzy. S obrovským množstvím hráčů, které Fortnite má, o ní ještě dlouho uslyšíme, a to i přes novou konkurenci od studia Respawn.

Kromě pravidelného updatování Battle Royale módu však Epic stále pracuje na lehce zapomenutém Save the World, který by měl letos přejít na free to play model. Více si o něm můžete přečíst ZDE