Na jedenácté narozeniny bude český hit Euro Truck Simulator 2 rozšířen o západní Balkán. Placený dodatečný balíček byl oznámen v červnu loňského roku jen týden poté, co pražské studio SCS Software kvůli válce na Ukrajině uložilo do šuplíku téměř hotové DLC s východem a jihem Ruska. Heart of Russia (Srdce Ruska) bylo oznámeno v březnu 2021 a mělo přidat Moskvu a celou řadu dalších významných měst a lokalit. Tvůrci ale nechtěli podstoupit riziko, že by někdo vnímal expanzi jako vyjádření podpory Rusům nebo toleranci agrese.

To je důvod, proč posledním rozšířením mapy je Pyrenejský poloostrov se Španělskem a Portugalskem, jenž vyšel už v dubnu 2021. Teď tady konečně máme nový trailer zaměřující se na oblast Jadranského moře. Přiblížena je nám rozmanitá krajina, města, historické památky a nová průmyslová odvětví, která tady čekají na řidiče kamionů. Na samotném konci videa je potom informace, že DLC vyjde 19. 10. 2023.

KRÁSNÉ PROSTŘEDÍ A NOVÉ NÁKLADY

Na mapě dole si můžete všechny nové oblasti prohlédnout. Jde o 8 nových zemí v podobě Albánie, Bosny a Hercegoviny, Chorvatska, Kosova, Černé Hory, Severní Makedonie, Srbska a Slovinska. Čekají vás hraniční přechody, kde se mohou tvořit fronty kvůli kontrole. Celníci mohou dokonce kontrolovat i vás, a to nejen papíry, ale rovněž rentgenovat tahač a návěs. „Důvodem těchto kontrol je bezpečnost a ochrana řidiče i země, protože existuje mnoho různých pravidel a zákonů, pokud jde o to, co lze a nelze do země dovážet,“ vysvětlují vývojáři.

Potěšit vás mohou nové náklady. Oblast západního Balkánu je domovem mnoha automobilek odkud mohou řidiči vozit dodávky nových vozidel po celé Evropě. Patří mezi ně osobní a dodávkové automobily, které se přepravují na různých speciálních návěsech určených pro bezpečnou přepravu více vozidel. Také můžete vést podvozky do továrny, kde se montují obytné vozy. Pro ekonomiku západního Balkánu je také důležitá výroba hliníku.

V SCS Software nezapomněli ani na albánský ropný průmysl, který využili a vytvořili celý dodavatelský řetězec. Budete přepravovat ropu z těžebních vrtů do rafinérií a skladů umístěných na jiných místech země. „Náš tým věnoval zvláštní pozornost detailům tohoto odvětví, které obsahuje zcela nové depo s novými assety. Kolem tohoto nového odvětví bylo také vybudováno okolí, což hráčům přináší věrnější zážitek při dodávkách z této oblasti,“ uvádí pražské studio.

Nemluvě o odlišné architektuře, krásné krajině, velkých i malých tunelech nebo možnosti projet centrem Sarajeva, Tirany a Prištiny. O všem jsme vás informovali dříve v samostatných článcích, kde najdete příslušná videa, případně obrázky.