Dodatečný balíček s rozšířením mapy hry Euro Truck Simulator 2 o část Ruska je téměř dokončen. Z důvodů invaze ruské armády na Ukrajinu se ale české studio SCS Software rozhodlo Heart of Russia DLC odložit a vydat ho až po skončení války na Ukrajině.

Tvůrci v oficiální zprávě vysvětlují, že při vývoji her chtějí být co nejvíce apolitičtí. Navzdory tomu nemohou vydat přídavek Heart of Russia, týká se totiž země, která se dopustila agrese proti Ukrajině a způsobila utrpení tisícům lidí. Nechtějí, aby bylo DLC vnímáno jako vyjádření podpory Rusům nebo tolerance agrese.

„Pevně věříme, že existuje naděje, že hrdý ukrajinský lid zvítězí a utrpení všech skončí. Nespravedlnost nemůže a nesmí zvítězit. A až přijde čas, aby se Ukrajina obnovila a uzdravila, budeme se snažit najít způsob, jak by naše DLC mohlo v tomto procesu uzdravování hrát jakoukoli roli, a to pro všechny,“ dodává SCS Software.

Pražské studio ještě oznámilo úspěch charitativního dodatečného balíčku Ukrainian Paint Jobs Pack. DLC si zakoupilo více než 85 tisíc lidí. Výtěžek byl věnován na pomoc Ukrajincům.

Heart of Russia DLC se má zaměřit na východ a jih rozsáhlého Ruska. Část Ruska v Euro Truck Simulatoru 2 již je. Konkrétně jde o Kaliningradskou oblast, kterou přidal balíček Beyond the Baltic Sea. Heart of Russia mělo přidat Moskvu a celou řadu dalších významných měst a lokalit. Už dříve vývojáři varovali, že nemůžeme očekávat celé Rusko. V plánu měli dostat se do oblasti kolem horního toku Volhy a zbytek nechat na později.

Starší obrázky: