Při plánování cesty do 8 zemí západního Balkánu musíte počítat se zdržením na hraničních přechodech, ukazuje krátké video a nové obrázky z připravovaného rozšíření West Balkans do hry Euro Truck Simulator 2.

Celkem bude 30 hraničních kontrol. Nepůjde ale pouze o to vystát si frontu. Jde o složitý proces. Pokaždé proběhne kontrola dokladů. V některých případech vás mohou pohraničníci nebo policisté požádat o hloubkovou kontrolu vašeho kamionu. Ta může být provedena rentgenem tahače a návěsu ve speciální budově, případně manuálně.

„Důvodem těchto kontrol je bezpečnost a ochrana řidiče i země, protože existuje mnoho různých pravidel a zákonů, pokud jde o to, co lze a nelze do země dovážet,“ vysvětlují vývojáři.

Hraniční přechody se budou lišit velikostí a složitostí. Od malých hraničních přechodů, které se nacházejí vysoko v horách mezi Bulharskem a Srbskem, až po rozsáhlé přechody v Horgoši; každý hraniční přechod je svým způsobem jedinečný. Tvůrci tyto přechody vytvořili co nejrealističtěji. Na to navazuje více než 130 unikátních assetů, nové modely vozidel a postav, které hlídkují a pracují na hranicích.

Vývojáři doporučují navštívit hraniční přechod mezi Srbskem a Bosnou a Hercegovinou. Ten je rozdělen mostem přes řeku. Součástí celého projektu je ještě vytvoření 10 hraničních přechodů mezi stávajícími zeměmi v Euro Truck Simulatoru 2. Jde o Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko, Rakousko a Itálii. Tři z těchto hranic jsou součástí schengenského prostoru a nevyžadují zastavení.

Rozšíření West Balkans v současné době nemá stanovené datum vydání. Místo toho došlo v Euro Truck Simulatoru 2 a American Truck Simulatoru na možnost vytvořit dedikované servery. Více na oficiálních stránkách.