Po vydání dodatečného balíčku s Oklahomou pro American Truck Simulator se pozornost stáčí k Euro Truck Simulatoru 2, který v dohledné době čeká rozšíření o západní Balkán. Některá větší města tohoto rozmanitého regionu nabídnou nejen spoustu detailů a pamětihodností, ale také možnost projet jeho centrem.

Dnes se na krátkém videu a v galerii podíváme do třech takových měst. V Sarajevu se snoubí staletá historie, pestrá kultura a úchvatná krajina. Jako hlavní město Bosny a Hercegoviny je často popisováno jako místo, kde se setkává Východ se Západem, protože jeho architektura často kontrastuje podle toho, kde se ve městě nacházíte. Studio SCS Software upozorňuje na oblast kolem řeky Miljacka, ulice Obala Kulina bana, křižovatky ulic v centru města Zmaja od Bosne a křižovatky Stupska Petlja. Pozor bude nutné dávat na tramvaje, které jezdí po celém městě.

Druhou dnešní zastávkou je Tirana, hlavní město Albánie. Rozkládá se na pozadí hor a vyznačuje se pestrou architekturou a bohatým kulturním dědictvím. Často je označováno za neobjevený klenot západního Balkánu. Rušnou atmosféru města doplňuje mnoho zelených ploch, včetně velkého parku s uměle vytvořeným jezerem a výhledem na město. V Tiraně se vydáte po hlavní silniční síti známé jako Rruga Teodor Keko s trasou v blízkosti centra města a přístupem k dalším místním průmyslovým odvětvím.

Třetím zajímavým městem je Priština. Srdce Kosova uvítá návštěvníky směsicí tradice a pokroku. V rušných ulicích se mísí osmanské a balkánské vlivy, což z ní činí jedinečné a dynamické město. Najdete zde kombinaci staré a nové architektury, od historických budov až po moderní zástavbu, jako je například Lakrishtë. Řidiči budou moci projíždět centrem města přes rušné oblasti, jako je severní čtvrť Kodra e Trimave.

Bohužel, datum vydání West Balkans DLC stále nebylo oznámeno. Komunita očekává vydání do konce letošního roku.