Trvalo to dlouho, ale nakonec jsou vývojáři ze studia Scavenger připraveni vydat Season: A letter to the future. Atmosférická adventura z pohledu třetí osoby byla oznámena už na konci roku 2020 a 31. 1. 2023 vyjde na PC, PlayStation 4 a PlayStation 5.

U této příležitosti byl zveřejněn nový trailer, který odhaluje více o příběhu hry a lidech, které na cestě potkáte. Jak je známo, v Season si obujete mokasíny Estelle, mladé ženy z izolované vesnice, jež se vydá na cestu na kole, aby zachytila a uchovala vzpomínky z rodného údolí dříve, než je spláchne záhadná pohroma.

V Season budete jezdit na kole, fotografovat, seznamovat se s lidmi a odhalovat podivný svět kolem sebe. Autoři hru popisují jako výpravu za objevováním nového světa; neznámého, ale přesto známého. Cesta má trvat 6 až 12 hodin, podle toho, jak moc se na jednotlivých místech zdržíte.

Nutné bude také přemýšlet a dělat obtížná rozhodnutí, která mohou ovlivnit konec příběhu. Budete vyzváni, abyste vybrali a zachytili nejdůležitější okamžiky a uchovali je pro budoucí generace. Kromě fotografování budete také nahrávat zvuky a dokumentovat vše kolem vás.

Tahle netradiční a zajímavá hra se odehrává v surrealistické verzi poloviny dvacátého století, kdy tisíce let uběhlo bez jakéhokoli pokroku. Vy máte zjistit, co způsobilo poslední kolaps a co by mohlo způsobit další.

Co se hratelnost týče, vývojáři přirovnávají Season k něčemu mezi Journey a The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Cílem tohoto dobrodružství bude přistupovat k příběhu s filozofickým pohledem mezi fantastickými prvky a „emocionálním realismem“, který bude prostupovat každou akcí vašeho alter ega.

Cena hry byla stanovena na 24 eur (cca 580 Kč) a první týden je 10% sleva. PC verze bude k dostání na Steamu a Epic Games Store.