V létě představená bezplatná platforma Everywhere od bývalého producenta série Grand Theft Auto moc velký zájem hráčů nevzbudila. To by se ale dnes po zhlédnutí teaseru na MindsEye mohlo změnit.

Jde o akční adventuru, prý AAA kvality, která bude dostupná přímo v Everywhere. Několikahodinový titul má být příběhově založený a odehrává se ve světě futuristických korporací, konspiračních teorií a zlověstných nových technologií. V dnešní krátké upoutávce připomíná Cyberpunku 2077 i GTA.

Studio Build A Rocket Boy, které vede Leslie Benzies, chce vytvořit de facto další Roblox. O platformě říká, že je to Roblox pro starší hráče. Umožnit má vytvářet řadu různých her a projektů už v letošním roce na PC a později má být platforma dostupná také na konzolích.

Benzies to s dalšími veterány GTA myslí vážně. Studio Build A Rocket Boy založil v Edinburghu před šesti lety a zaměstnává více než 400 lidí nejen v Edinburghu, ale také v Budapešti, Montpellieru a Číně. Peníze má od NetEase a společně vytvářejí Everywhere a prémiové hry v rámci této sociální platformy, včetně MindsEye. Everywhere se má ale v budoucnu spoléhat také na komunitní výtvory, podobně jako Roblox a Fortnite.

Everywhere bude spuštěno někdy během letošního roku na PC a později má být dostupné také na konzolích. Důležité je, že vynechá NFT a blockchain.