Na kombinaci No Man's Sky a Stardew Valley si počkáme. Vesmírné farmářské dobrodružství Lightyear Frontier bylo totiž odloženo. Vývojáři potřebují více času, aby hru vypilovali.

Titul měl vyjít někdy během jara letošního roku v předběžném přístupu. Teď nový termín nemá. Možná tvůrci nechtějí opakovat chyby, kterých se v early access dopustil Kerbal Space Program 2. Pravděpodobně si uvědomují, že dobrý dojem lze udělat jen jednou, zejména s ohledem na novou značku.

„Chceme vytvořit nejen zábavnou hru, ale také dobře vyváženou, aby se jednotlivé aspekty vzájemně prolínaly. Jsme i nadále odhodláni přinést promyšlený zážitek,“ dušují se autoři ze studia Frame Break.

V Lightyear Frontier nebudete s nikým bojovat, čeká vás mírumilovné farmářské dobrodružství v otevřeném světě na planetě na samém okraji galaxie. Zde založíte nový domov a sami, případně až s třemi přáteli se pustíte do pěstování mimozemských plodin, budování vlastní usedlosti a průzkumu nezkrotné divočiny. Cílem je vybudovat udržitelnou exofarmu.

Při průzkumu planety posbíráte semena mnoha rostlin, z nichž každá má své vlastní způsoby a podmínky růstu. Je důležité pečovat o svá políčka, pravidelně je zalévat a posilovat růst plodin hnojením. Za sklizené plodiny získáte kredity, které proměníte v materiál pro stavbu a vylepšení. Při všech těchto a dalších činnostech budete mít k dispozici mecha.

Až bude Lightyear Frontier spuštěn, dorazí pro PC a Xbox Series X/S. Těšit se na něj můžete i v rámci Game Passu.