Malebná fyzikálně založená dobrodružná hra Tchia včera vyšla na Steamu poté, co minulý rok dorazila na Epic Games Store, PlayStation 5 a PlayStation 4. Současně jsme se díky jarní edici Future Games Show 2024 dozvěděli, že se do tropického ráje budou moci brzy vypravit také majitelé Nintenda Switch. Ti se mohou těšit během letošního léta.

Vývojáři ze studia Awaceb se rozhodli první výročí oslavit velkou aktualizací. Tou děkují hráčům za podporu a připomínají, že Tchia získala desítky ocenění a nominací, včetně vítězství v kategorii Games for Impact na The Game Awards 2023.

Nová aktualizace je dostupná na všech platformách a přináší řadu nových funkcí, včetně systému perků pro outfity, nových kosmetických předmětů a nových melodií, což společně otevírá celou řadu nových způsobů hraní. Od okamžitého spawnování jídla kolem vás přes rychlou plavbu s novou lodí Super Boat Soul Melody až po vedení smečky zvířat s novými schopnostmi Attract Animals.

Do šplhání, plachtění, plavání a objevování se pustilo více než 1,4 milionu hráčů. I zásluhou PlayStation Plus Extra a Premium, kde hra byla dostupná necelý rok.