Studio The Chinese Room se konečně pochlubilo první ukázkou z Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Akční RPG autoři hry Everybody's Gone to the Rapture převzali před třemi roky poté, co společnost Paradox Interactive nebyla spokojena s pokrokem ve studiu Hardsuit Labs.

Když nebudeme počítat sérii krátkých videí, tak jsme dosud z nové verze Bloodlines 2 nic moc neviděli. To, co vytvořili v Hardsuit Labs totiž nemůžeme moc počítat, jelikož noví vývojáři se rozhodli dost věcí změnit. Na výsledek se můžeme podívat v gameplay traileru a zejména ve více než 14minutovém videu.

Máme možnost se seznámit s hlavním hrdinou, upírem Phyrem, a ponořit se do herních mechanismů, prostředí a prozkoumat Seattle. Phyre v opuštěné budově hledá Nosferata jménem Willem, který by měl mít informace o podivném, pokřiveném znamení, jež nyní zdobí ruku Phyra.

Tvůrci si pro tuhle ukázku vybrali klan Brujah, který se vyznačuje agresivním stylem. Při pátrání Phyre využívá upíří smysly odhalující všechny živé bytosti a důležité předměty. I přesto ale první pokus skončí nezdarem. Nám to nevadí, alespoň se můžeme podívat nejen na vyšetřovací fázi, ale také na frenetické a drsné souboje. Navzdory tomu Phyre nesmí zapomínat, jak jeho činy a rozhodnutí ovlivňují vše okolo, včetně toho, jak ho vnímá svět.

„Hratelnost a akce jsou v Bloodlines 2 svým způsobem tanec,“ říká kreativní ředitel Adam Skidmore. „Hráči si mohou vybrat svou legendu, ale svět je dynamický a postavy si budou pamatovat, jak se k nim chováte. Dobře si to rozmyslete a nikomu nevěřte.“

Podle tiskové zprávy je Phyre šerifem Camarilly pro Seattle. Takže on vykonává spravedlnost jménem vládce. Tím pádem je hlavní hrdina v hierarchii hodně vysoko, což je rovněž důvod, proč dokáže tolik ovlivňovat svět. Současně to znamená terč na jeho zádech.

Datum vydání stále neznáme. Zahrát bychom si měli letos na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.