Konec spekulacím. Společnost Paradox Interactive na veletrhu PAX West 2023 znovu oznámila Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 a odhalila, jací vývojáři na akčním RPG pracují.

Těmi renomovanými a talentovanými tvůrci (jak je před několika měsíci popisoval šéf Paradoxu) je britské studio The Chinese Room, které má za sebou emocionálně bohaté příběhy, které získaly ocenění BAFTA, TIGA a další. Mimo jiné mají za sebou Dear Esther, Amnesia: A Machine for Pigs, Everybody's Gone to the Rapture a Little Orpheus.

Na hru si ale počkáme. Počítá se s ní až na podzim 2024 pro PC (Steam, Epic Games Store a GOG), PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V lednu máme vidět delší záběry z hraní. Bloodlines 2 nás nadále zavede do Seattlu ve Spojených státech amerických, kde se vžijeme do postaršího upíra, který se bude muset vypořádat s různými frakcemi a moudře si vybrat své spojence.

„Vampire: Masquerade má v našich srdcích zvláštní místo,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel studia The Chinese Room Ed Daly. „Temné prostředí příběhového světa plné spletitých příběhů postavených na moderní společnosti dokonale zapadá do katalogu našeho studia. Bloodlines 2 je naším dosud nejambicióznějším projektem. Fanoušci série na tuto hru netrpělivě čekají a my se této výzvy zhostíme. Do projektu přinášíme více než 15 let zkušeností a vytváříme hru, která ctí odkaz svého předchůdce a zároveň přenáší jeho hratelnost do moderní doby.“

Připomeňme, že titul byl původně představen v březnu 2019 a vyjít měl už v prvním čtvrtletí roku 2020. Několikrát byl ale odložen a postupem času studio Hardsuit Labs opustila řada klíčových vývojářů, například scenárista Chris Avellone (ten byl de facto propuštěn), kreativní ředitel Ka'ai Cluney nebo narativní designérka Cara Ellison.