Před pěti měsíci jsme se od Paradox Interactive dozvěděli, že vývojáři hry Everybody's Gone to the Rapture ze studia The Chinese Room převzali otěže problematického vývoje Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Od té doby jsme byli ubezpečeni, že jednička má v srdcích tvůrců zvláštní místo díky temnému prostředí světa plného spletitých příběhů postavených na moderní společnosti.

Brzy se o tom budeme moci přesvědčit na vlastní oči skrz první gameplay trailer. Ke zhlédnutí bude už ve středu 31. 1. 2024. Do té doby se můžeme seznámit se třemi hlavními herními styly: Strategické slídění, akční rváč a příběhové dobrodružství. Každý styl přistupuje k boji trochu jinak.

Po strategickém slídění sáhnou fanoušci Dishonored. Zaměřuje se totiž na plížení a moment překvapení. Nepřátele budete likvidovat hezky potichu zezadu, kdy odvedete jejich pozornost. Naopak akční rváč je určen všem, kteří se chtějí pustit do přímého souboje zblízka a na vlastní pěsti. Tento styl je přirovnáván k akčním adventurám, jako jsou poslední dva díly God of War a Middle-earth: Shadow of Mordor. Rychlé reflexy a bojové schopnosti využijí zejména hráči klanu Brujah.

Oba styly považují vývojáři za extrémy. Pokud i vy, tak je můžete kombinovat podle vlastního uvážení. Tvůrci očekávají, že většina hráčů bude někde uprostřed těchto dvou stylů. Potom je tady třetí styl pro vyznavače ponoření do děje. Hra se v tomto případě soustředí na příběh, než boj, i když nemají chybět vzrušující bitvy, ale budou jednodušší a přístupnější.

Ve všech případech si máme užít viscerální a pohlcující boj. Kreativní ředitel Alex Skidmore si dal za cíl vytvořit akční zážitek, který může konkurovat moderním titulům. Chtějí, abychom se cítili jako upír. Proto mohou být někteří hráči ze začátku šokováni, když poprvé někomu useknou hlavu. Po nějaké době mají přijmout fakt, že násilné krveprolití je na denním pořádku, když hrají za čtyřsetletého upíra ve městě, kde mu jde každý po krku.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 má vyjít na podzim letošního roku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.