Po všech problémech, odkladech a přesunu vývoje do jiného studia jen málokdo očekává, že Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 by mohl vyjít v roce 2023. Generální ředitel společnosti Paradox Interactive ale překvapil a v rozhovoru se švédským serverem Privata Affarer prohlásil, že rozhodně není nemožné, aby hra dorazila v nadcházejícím roce.

Vývoj pokračuje dobře. Dle toho Fredrik Wester usuzuje, že budou schopni pravděpodobně poměrně brzy stanovit datum vydání. Možná se tak už v prosinci na The Game Awards dočkáme nové traileru, na jehož konci bude „svítit“ datum vydání.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 má být ve velmi dobrých rukou. My ovšem ani dnes nevíme, kdo přesně je za vývoj zodpovědný. Původně to bylo studio Hardsuit Labs, které směřovalo vydání na začátek roku 2020. Pak ale došlo k odkladu, problémům a propuštění hlavního scenáristy Briana Mitsoda a kreativního ředitele. Přitom Mitsoda byl veteránem podílející se na prvním Bloodlines. O dva měsíce později tým opustila designérka příběhu a další rok Paradox projekt studiu odebral a svěřil ho někomu jinému.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 má být ve vývoji pro PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Jedná se o pokračování kultovní RPG klasiky z roku 2004 a zaměřuje se na člověka, z něhož se stane upír. Vy se musíte rozhodnout, zda bude více člověkem, nebo naopak upírem.