Ve filmovém teaser traileru z podzimu roku 2017 jsme viděli spoustu násilí. Později jsme se dozvěděli, že hlavní hrdinka Ellie bude poháněna pomstou a nenávistí a často bude ve hře hodně brutální. To jsme si mohli ověřit v nedávných gameplay záběrech. V americkém studiu Naughty Dog tedy sází na brutalitu, zároveň ale chtějí, aby násilné činy měly na hráče dopad.

Z těchto důvodu má každý nepřítel své jméno. Když ho zabijete, mohou jeho přátele nebo společníci křičet jeho jméno v záchvatu vzteku a úzkosti. Zejména ve chvíli, kdy ho uvidí umírat. To samé lze napsat o psech. Každý pes má své jméno a když ho zabijete, bude jeho pán volat jméno svého mazlíčka. V Naughty Dog doufají, že tento způsob rozvine empatie v hráčích k postavám, které se proti nim postaví.

Takového názoru je spoluautorka scénáře Halley Gross, která v rozhovoru pro časopis Official PlayStation Magazine řekla, že na jedné straně chtějí rozvíjet empatii a na druhé straně zvýšit sázky na Ellie. Až ve hře ale zjistíme, co Ellie k takové brutalitě a pomstě vlastně vede.

The Last of Us Part II po nedávném odkladu vyjde 29. května/máje 2020 na PlayStation 4 s českými titulky. Připomeňte si brutální filmeček. K vidění je nahoře.