Představte si Stardew Valley, případně Animal Crossing: New Horizons od Nintenda ve světě Pána prstenů. Zní to lákavě? Tak potom byste měli očekávat hru Tales of the Shire, která vám umožní prožít život hobita v idylické vesničce Bywater v Kraji.

Svého hobita si vytvoříte a přizpůsobíte podle svého. Pochopitelně nemůže chybět výzdoba domu a rozmístění nábytku tak, abyste měli útulnou hobití noru, kde najdete vše potřebné. Každý den máte objevovat nové věci, užívat si průzkum okolí a nejrůznější relaxační činností, jako je vaření, rybaření, shánění jídla (například trhání bobulí) a zahradničení. Stejně tak můžete obchodovat s místními obyvateli a postupně vylepšovat vztahy s nimi. Při tom všem budete pomáhat stmelit komunitu, aby se z Bywater stala oficiální hobití vesnička.

„Sklízejte sezónní plodiny a květiny a sledujte, jak na vaší usedlosti plyne čas. Vychutnejte si teplo kuchyně a předveďte své kuchařské umění přípravou pokrmů podle různých receptů. Zúčastněte se snídaně nebo pozvěte ostatní hobity na vámi připravenou večeři. Podávejte jídlo pozvaným hostům a získejte nové přátele,“ láká tisková zpráva do světa, kde se mění počasí i roční období. Obojí má vliv na činnosti, které budete moci provádět. Mimo vesnici budete objevovat tajné mýtiny a hledat ztracené poklady.

Tales of the Shire vzniká v novozélandském studiu Wētā Workshop, kde podle svých slov chystají mimořádně přístupnou hru pro všechny věkové kategorie. Každopádně, vyjde ve druhé polovině letošního roku pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.