Společnost Focus Home Interactive, která v poslední době vydala A Plague Tale: Innocence, GreedFall a The Surge 2, pokračuje ve spolupráci s indie studiem Passtech Games. V rámci tohoto partnerství v roce 2018 vznikla akční adventura Masters of Anima, která je velmi dobře hodnocena. Tentokrát se obě francouzské firmy pustily do roguelike akce Curse of the Dead Gods. Ta bude již 3. 3. spuštěna v předběžném přístupu na Steamu.

V nové hře čeká na hráče výlet do chrámu se spoustou monster, jam, pastí, a dokonce i bohů, kterým se budou muset postavit. Počítá se s vylepšováním dovedností pomocí speciálních mystických relikvií, přičemž cílem je hledat nevýslovné bohatství, věčný život a božskou sílu. Samotný chrám je zdánlivě nekonečným labyrintem.

„Vaše chamtivost vás povede k smrti, ale to není únik. Stanete, abyste znovu bojovali a pokusili se dostat dál. Čekají vás bitvy s hordami nepřátel ve tmě, jeskyně plné pastí a tajemství všeho druhu. Sbírejte mystické relikvie a doplňujte arzenál zbraní, abyste se stali nezastavitelnými. Jen pozor na silné kletby, které jsou dvojsečným mečem,“ vnadí vývojáři na Curse of the Dead Gods.

Podle generálního ředitele Passtech Games bude hra v Early Access obsahovat asi třetinu finálního obsahu. Časem se do hry dostanou další režimy, chrámy, nepřátelé, zbraně a další věci. Plná verze má vyjít do konce letošního roku, za předpokladu, že vše půjde podle plánu a zpětná vazba bude pozitivní.

Game Informer vzápětí přinesl první gameplay záběry: