Díky komplexním nástrojům Unreal Engine 5 může ve Fortnite vzniknout téměř cokoliv. Nově dostal od Epic Games zelenou projekt muzea holocaustu, který připravuje vývojář Luc Bernard.

Bernard je režisérem bezplatné hry Light in the Darkness, která se zaměřuje na židovskou rodinu ve Francii, jež se snaží uniknout holocaustu, a těší ho, že bude moci muzeum holocaustu přinést více než 400 milionům hráčů Fortnite.

„80 % Američanů nenavštívilo žádné muzeum [holocaustu]. Takže by tohle mohlo mít obrovský význam,“ uvádí Bernard s tím, že chce historii vyhlazovacích táborů a problémů Židů přiblížit všem. Pohání ho i statistiky svého bezplatného titulu Light in the Darkness, jenž je nejpopulárnější v arabských zemích.

Muzeum holocaustu ve Fortnite bude interaktivní a nabídne informace o významných místech a postavách z celého světa. Bernard se zaměřil i na opomíjená témata související s holocaustem, například na sefardské Židy v Africe.

Někteří hráči se obávají, že Fortnite není pro muzeum nejlepším místem. „Většina mé rodiny byla tehdy vyvražděna. Budou v tomto muzeu tančit hráči oblečení jako jednorožci? Neříkám, že je to špatná věc, a jsem si jistý, že vaše úmysly jsou dobré, ale trochu se obávám,“ napsal jeden uživatel Twitteru.

Bernard odpověděl, že na mapě muzea nebudou povoleny žádné emoce, zbraně a ničení. Muzeum si můžete prohlédnout níže. Zatím nemá datum, kdy bude ve Fortnite dostupné.