Na netradiční budovatelskou strategii Prison Architect z roku 2015 vývojáři nezapomněli. Hráče tentokrát zvou na známý ostrov Alcatraz, kde se budou starat o věznici v rámci dodatečného balíčku Island Bound. Ten přinese do Prison Architect dvě nové mapy inspirované Alcatrazem: vězení Alcatraz a ostrov Alcatraz. Svůj ostrov si budete moci přizpůsobit.

Na dvou nových mapách se budete starat o vězně a při tom zabezpečit příkopy, řeky a jezera. Naštěstí budete mít k dispozici nové možnosti. Přesto to nemá být jednoduché. Při dopravě vězňů zase budete využívat trajekt a vrtulník. Zejména trajekt představuje nové možnosti pro pašování zboží do věznice, zatímco vrtulník bude sloužit i pro hasiče, zdravotníky a zásahovou jednotku.

„Island Bound je naše první originální, plnohodnotné rozšíření pro Prison Architect od doby, kdy společnost Paradox Interactive v roce 2019 koupila práva na značku. Jsme rádi, že můžeme všem hráčům Prison Architect přinést Island Bound,“ komentovala představení DLC produktová manažerka Steacy McIlwham v tiskové zprávě. Současně připomněla, že Alcatraz naznačovali již loni na PDXCONu.

Island Bound vyjde 11. června letošního roku pro PC a konzolové verze hry Prison Architect. Konkrétně jde o PC, Xbox One, PS4 a Nintendo Switch.