Gelu v recenzi sice s budovatelskou strategií Surviving Mars spokojen nebyl, ale hra si našla celou řadu fanoušků, kteří byli nadšeni, když se před pár týdny dozvěděli o vznikajícím pokračování s názvem Surviving the Aftermath. Pokud mezi ně patříte, tak pro vás máme dobrou zprávu. Společnost Paradox Interactive titul detailněji představila a rovnou vydala v předběžném přístupu v rámci Epic Games Store pro PC a Xbox Game Preview pro Xbox ne.

V nové budovatelsko-manažerském-ekonomickém simulátoru nebudeme přežívat na Marsu, nýbrž na Zemi po apokalypse. Ta modrou planetu změnila k nepoznání a bude na nás, abychom udrželi lidi při životě a postarali se o vznik nové civilizace v post-apokalyptické budoucnosti. Budeme muset vystavět novou kolonii a zajistit, aby odolala různým přírodním katastrofám, které budou ohrožovat naše kolonisty. Pamatovat si máme, že konec světa je jen začátek.

Prozkoumávat budeme rozsáhlý procedurálně generovaný svět se šesti různými biomy, které nabízejí všelijaké zdroje, protivníky a další elementy. Každé prostředí má jiné podmínky, které ovlivní přežití naší kolonie.

K dispozici má být více než 50 unikátních budov, od sběru zdrojů a zemědělství po bezpečnost. Dále více než 46 jedinečných specialistů. Každý z nich má vlastní dovednosti a motivaci pro správu zdrojů a produkci své kolonie. My budeme kolonisty posílat za brány na vědecké mise, hledání zásob a boj proti banditům.

Společnosti Paradox Interactive a Haemimont Games lákají ještě na Paradox Mods pro vytvoření unikátního dobrodružství na post-apokalyptické Zemi. Pro předčasný přístup se vývojáři rozhodli, aby mohli vytvářet nový obsah na základě zpětné vazbě. Slibovány jsou pravidelné aktualizace.

Surviving the Aftermath se prodává na Epic Games Store pro PC za 20€ a na Xbox Store pro xbox One za 569 Kč. Vydání plné verze proběhne někdy během roku 2020, kdy se dostane rovněž na Steam a pravděpodobně na PlayStation 4.