Praha bude hostit letošní evropské Gran Turismo World Series Rounds. Tento živý event se v Praze odehraje 10. srpna/augusta, o měsíc dříve proběhne v Montrealu, na konci září/septembra pak v Tokiu.

GTWS 2024 je mezinárodní šampionát, kterého se může zúčastnit každý, kdo vlastní kopii hry Gran Turismo 7 (PS4 a PS5) a má aktivní jakékoliv předplatné PS Plus. Seriál zahrnuje dva šampionáty: Nations Cup, ve kterém jezdci soutěží jako reprezentanti své země (nebo území), a Manufacturers Cup, ve kterém jezdci závodí na základě smlouvy se svým oblíbeným výrobcem.

Nations Cup a Manufacturers Cup se uskuteční v šesti kolech online kvalifikací, z nichž nejvýše umístění hráči postoupí do světové série. V rámci změny formátu pro GTWS 2024 povedou ke světovému finále na konci sezony celkem tři živě pořádané závody světové série. V letošním roce se vrací body světové série, které mohou jezdci získávat v každém živě konaném závodě: ty se budou započítávat pro určení celkového šampiona roku 2024, takže umístění na předních místech v jednotlivých kolech světové série bude důležitější víc než kdy dřív.

Všechny závody budou vysílány živě, s kompletním komentářem a analýzou všech akcí v několika jazycích. Letošní sezona, v níž se o přední příčky v mnoha regionech uchází řada zajímavých mladých jezdců, má zaděláno na to stát se jednou z nejzajímavějších a nejkonkurenčnějších.

Více informací na oficiálních stránkách.