V Gran Turismu 7 si budete moci zajezdit s vozem značky Škoda. Mladoboleslavská automobilka láká na svůj prototyp, který se objeví v PlayStation závodech. V současné době o něm víme velice málo.

Jedno je ale jisté. Škoda Vision Gran Turismo bude jednomístné čistě elektrické sportovní vozidlo pro hru Gran Turismo 7.

„Jednomístný vůz s pohonem všech kol spojuje esenci kultovního vozu Škoda 1100 OHC Spider z roku 1957 s prvky moderního designového jazyka Škoda Modern Solid. První detaily odhalují nápadná zadní světla inspirovaná výrazným štíhlým světelným podpisem,“ uvádí stručná tisková zpráva.

Zatím vidíme vůz jen z dálky. Hodí se ale připomenout digitální koncept vozu Vision GT. Česká firma vůz ukázala na výstavě Design and Transformation v Muzeu designu v Bruselu v lednu 2023. Ten také čerpá inspiraci ze závodního vozu 1100 OHC z roku 1957. Rovněž měl mít čistě elektrické pohonné ústrojí a jednomístní kokpit, ve středu hranaté karoserie vozu. Jeho návrh si můžete prohlédnout níže.

Každopádně, automobil pro Gran Turismo 7 bude plně odhalen 24. dubna/apríla v šest hodin večer našeho času v pražské PLAYzone Areně. Přenos budete moci sledovat živě na oficiálních YouTube kanálech Škoda Motorsport a Škoda Auto Česká republika.

Škoda se v Gran Turismu 7 přidá k prototypům od značek Jaguar, Porsche, Suzuki, Ferrari, Italdesign EXENEO, Genesis X Gran Berlinetta a Bulgari Aluminium.