Jednou z prvních her nadcházejícího roku bude Alone in the Dark, komplexní předělávka survival hororu z roku 1992. Dnes se v novém traileru můžeme podívat na osm minut. Vidíme dvojici hlavních hrdinů, jak přijíždí do sídla Derceto Manor, domova duševně chorých, kde se děje něco velmi podivného.

Některé záběry pocházejí z nedávno zveřejněného gameplay videa. A já musím zopakovat, že Alone in the Dark vypadá pěkně a rozhodně by mohlo jít o milé překvapení roku 2024. Alan Wake 2 od Remedy sice letos zvedl laťku hodně vysoko, avšak hororová atmosféra v této novince by se rovněž dala krájet.

Příběh Alone in the Dark napsal Mikael Hedberg (SOMA, Amnesia: The Dark Descent), zatímco monstra navrhl Guy David, dlouholetý spolupracovník Guillerma del Tora. Dvojicí hrdinů je soukromý detektiv Edward Carnby (hraje David Harbour – Stranger Things) a Emily Hartwood (Jodie Comer – Free Guy), které se na tomhle bláznivém místě ztratil strýc Jeremy.

„Narazíte na podivné obyvatele, světy jako z nočních můr, nebezpečná monstra a nakonec objevíte pletichy o sílícím zle. Na křižovatce reality, záhad a šílenství čeká dobrodružství, které vás donutí zpochybnit to, čemu ve svém nitru věříte. Komu můžete důvěřovat, čemu uvěříte a co budete dělat dál?“ láká popisek hry.

Alone in the Dark vyjde 16. 1. 2024 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.