V Rockstar Games za ty roky ani jednou nevyslyšeli volání fanoušků po rozšíření příběhové části Grand Theft Auto 5. Místo toho se vývojáři soustředí na obohacování multiplayerového zážitku. To bude pokračovat už zítra, kdy dorazí první ze dvou částí příběhových aktualizací, které se točí kolem obchodu s psychedelickými drogami.

Úvod se jmenuje Los Santos Drug War, dorazí zítra, 13. 12., a přinese nové mise, podniky a auta. Nový obsah se soustředí na Blaine County, kde se hráči setkají s Nervousem Ronem a jeho skupinou lidí, kteří chtějí získat podíl na obchodu s psychedelickými drogami v Los Santos. Vy budete mít za úkol vyrobit zmíněnou drogu, stejně tak bojovat proti koalici bohatých hipíků a motorkářů se zbraněmi.

Abyste zvládli uvařit všechny potřebné produkty, budete mít s Ronem a přáteli přístup do laboratoří a vlastní masivní pojízdnou chemickou soupravu. To by mohl být ten červený náklaďák v artworku. Stejný vůz je vidět na screenshotu (nahoře), jenž láká na vylepšení GTA Online pro next-gen konzole. Psali jsme zde.

Nervous Ron je konspirační teoretik, nejlepší přítel jednoho z hlavních hrdinů hry GTA 5, Trevora, který se trochu podobá skutečnému gonzo novináři Hunteru S. Thompsonovi. Ron se v GTA Online objevil už několikrát v době, kdy hra vyšla v roce 2013, a v rámci aktualizace Smuggler's Run v roce 2017.

Aktualizace bude dostupná pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One verze GTA Online.