Death Stranding, God of War, Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 a Returnal. To jsou první potvrzené hry, které budou součástí nové verze předplatného PlayStation Plus. Jim Ryan, šéf Sony Interactive Entertainment, se nedávno nechal slyšet, že službu podpoří každý významný vydavatel. Co si ale pod tím představit?

V rozhovoru pro oficiální podcast PlayStationu se generální ředitel rozpovídal trochu více. Prohlásil, že se nová služba bude zaměřovat nejen na velké tituly, ale na širší výběr.

„Máme velké vydavatele, máme malé nezávislé vydavatele. Spolupracuje s námi více než 200 partnerů, kteří do služby PlayStation Plus přinášejí svůj obsah, takže nabídka bude opravdu silná.“

Při té příležitosti zopakoval, že se na PS Plus podílejí všichni významní vydavatelé a všechny hlavní hry. To zní dost nadějně, jen nepočítejte s tím, že v den uvedení na trh najdete v nabídce tituly od PlayStation Studios. Uvidíme, jak to bude s hrami od jiných společností. Ale naděje tady je.

Novou verzi PlayStation Plus plánuje Sony spustit postupně v jednotlivých regionech. Proces spuštění bude zahájen v červnu na několika asijských trzích, poté se dostane na Severní Ameriku, Evropu a zbytek světa. Všude by měla být služba spuštěna do konce první poloviny roku 2022.

Kolik bude PlayStation Plus stát? Všechny podrobnosti se dočtete zde.