Studio Mojang přináší do Minecraftu velké dobrodružství prostřednictvím nového dodatečného balíčku. Vývojáři zvou hráče k branám Universal Studios, které se otevírají a umožňují prožít cestu napříč historií zábavních parků. Čekají na ně nejrůznější atrakce, obchody se suvenýry, minihry a postavy, jako jsou Shrek a E.T.

Lákáni jsme na legendární atrakce a zážitky napříč historií zábavních parků. Podle launch traileru nechybí Jurský svět, Návrat do budoucnosti, Čelisti, Kong: Ostrov lebek, Mumie, E.T. nebo Shrek. To vše a mnohem více najdete na jedné mapě, kterou si můžete prohlédnout v galerii.

Kromě zábavy na všudypřítomných atrakcích na vás čekají minihry s filmovou tematikou a úkol. U bran Universal Studios vás totiž přivítá Datel Woody a požádá o pomoc při obnově písmen na glóbu Universal. Vy si na pomoct můžete vzít například Frankensteinovo monstrum, Kocoura v botách, Shreka nebo dokonce Woodyho Woodpeckera. Bohužel atrakce s Harrym Potterem tady není, protože Universal nevlastní práva na celou licenci.

Universal Studios Experience DLC je dostupné na všech platformách, kde je Minecraft, za zhruba 230 Kč.