Konec Marvel’s Avengers jde podle plánu. Do neúspěšné hry dorazila dříve slibovaná aktualizace, která odemkla téměř veškerou kosmetiku, převedla herní měnu na suroviny a hráčům rozdala odměny jako poděkování.

Kosmetické položky jako emotikony, outfity, takedowny a jmenovky, které byly dříve dostupné na herním tržišti, jsou nyní automaticky dostupné na vaší kartě hrdinů. Pokud jste navíc hráli Marvel’s Avengers dříve a odemkli jste alespoň jeden achievement/trofej před 1. 4. 2023, pak získáte Iron Manům bojový oblek s proměnlivou reakcí na hrozby.

Patch rovněž posiluje hrdiny různými bonusy a opravuje řadu chyb a problémů. V následujících týdnech a měsících mají dorazit další aktualizace, ale pouze s opravou chyb.

Podpora Marvel’s Avengers skončí 30. 9. 2023. Multiplayer by měl zůstat hratelný, ovšem studio Crystal Dynamics nedokáže zaručit, že bude schopno řešit problémy, které se vyskytnou v důsledku nepředvídatelných okolností.

Akční adventura Marvel’s Avengers vyšla v roce 2020 od Crystal Dynamics a Square Enix pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia. Navzdory velkým ambicím se setkala s obecně vlažným přijetím. Později byla hra vylepšena pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, stejně tak byla rozšiřovaná soupiska hratelných hrdinů – dorazil například Hulk, Thor, Kapitán Amerika, Iron Man, Ms. Marvel, Black Widow nebo Spider-Man (pouze pro PlayStation verze).

V květnu loňského roku bylo studio Crystal Dynamics prodáno Embracer Group. Od té doby se spekulovalo o ukončení podpory Marvel’s Avengers, vzhledem k tomu, že šlo o neúspěšnou hru a v Crystal Dynamics se soustředí na zbrusu nové dobrodružství Lary Croft v Tomb Raider, které vydá Amazon, a spolupráci s týmem The Initiative pod Microsoftem na oživení sci-fi akce Perfect Dark.