Sluneční dny budete moci vyměnit za pokus o přežití v pustině pokryté sněhem. 25. července/júla totiž vyjde Frostpunk 2. Pokračování oblíbené survival strategie bude nejprve dostupné pro počítače a v PC Game Passu. Později se počítá také s verzemi pro Xbox Series X/S a PlayStation 5.

Ve Frostpunku 2 se mají hráči ponořit ještě hlouběji do postapokalyptické propasti. Kromě vylepšování a rozšiřování města budete řešit také složitá sociální dilemata. Napětí pramení z odlišných představ různých frakcí za zdmi města. Bojují o loajalitu mezi jeho obyvateli a vy se budete muset rozhodnout. Přikloníte se svými rozhodnutími k survivalistické povaze Icebloodů, zastánců přizpůsobení se před rozvojem? Nebo se postavíte na stranu metodických Technokratů, zastánců technologického pokroku? A možná se postavíte na stranu jedné z radikálnějších skupin, které budou ve městě tahat za nitky.

Po příběhové stránce se dvojka odehrává tři desetiletí po událostech v jedničce. Třicet let po Velké bouři skončila tyranie. Delegáti, ať už pod tlakem, nebo bez něj, se mohou pokusit odhlasovat zákony, které naplní vůli lidu a nasměrují celé město do jedné z mnoha budoucností. Novinkou je rozdělení prostoru pro budovy na šestiúhelníková pole. K tomu došlo k celkovému zvětšení plochy a místo velkých starostí o generátor tepla bude záležet zejména na uspokojení frakcí obývající město.

Pokud vás Frostpunk 2 láká, tak předobjednávkou digitální Deluxe edice si v dubnu budete moci zahrát sedmidenní betu obsahující část sandboxového režimu. Tato dražší edice za 75 eur zajistí také přístup ke třem plánovaným dodatečným balíčkům po vydání hry, exkluzivní přístup do příběhového režimu 72 hodin před vydáním hry, digitální artbook se soundtrackem a digitální novelu Warm Flesh s ukázkou z chystané knižní antologie Frostpunku.