Po podivných trailerech se konečně můžeme seznámit s hratelností The Alters od autorů Frostpunku. Ze hry se vyklubalo psychologické sci-fi dobrodružství inspirované oblíbeným titulem This War of Mine.

Na hráče má čekat srdceryvný boj o přežití, kterému se Jan nemůže postavit sám. Po nouzovém přistání na opuštěné planetě se spalující hvězdou jsou jedinou šancí na přežití alternativní verze hlavního hrdiny vznikající ze záhadné látky, které nachází na povrchu. Každý takzvaný alter má jedinečnou osobnost utvářenou různými životními cestami Jana. To povede nejen k větším šancím na přežití, ale také k problémům a konfliktům.

„Alternativní verze Jana mají vlastní různorodé životní cesty, jsou si podobné a zároveň odlišné. Budování vztahů mezi jednotlivými Jany bude klíčové pro jejich společné přežití. Během procesu alterace si ostatní Janové vybírají odlišné cesty, získávají odlišné sady dovedností. Ty se stanou neocenitelnými nejen pro údržbu neustále se pohybující mobilní základny, ale také pro úkoly jako je vaření, výroba nástrojů pro průzkum povrchu a shromažďování základních zdrojů,“ uvádějí autoři.

Při průzkumu neznámého světa nemůžete zapomínat na čas. Planeta se totiž obrací k obřímu slunci, rychle stoupá úroveň radiace. Janové musí najít způsob, jak se z nehostinné planety plné mnoha obtížných překážet dostat. Také budete potřebovat jídlo, palivo a vzácné zdroje.

Z videa to vypadá na zajímavý mix This War of Mine, Fallout Shelter a No Man's Sky. Pokud vás hra zaujala, tak vyjde koncem letošního roku na PC (Steam, Epic Games Store a GOG), Xbox Series X/S a PlayStation 5. Ve stejný den bude dostupná v Game Passu pro počítače a konzole.