V průběhu posledních měsíců jsme si mohli zahrát několik her založených na dílech spisovatele H.P. Lovercrafta, například detektivní tituly Call of Cthulhu a The Sinking City nebo RPG Darkest Dungeon. Za necelé dva týdny dorazí další hra. 22. října se na počítačích objeví vesmírný horor Moons of Madness a 21. ledna 2020 budou následovat jeho PlayStation 4 a Xbox One verze.

Na vydání PC verze láká nový trailer. Moons of Madness se odehrává na stanici Trailblazer Alpha, která je první lidskou základnou na Marsu. Na rudé planetě prožijeme hororový příběh inženýra Shanea Neweharta. Studio Rock Pocket Games si pro nás připravilo situace, v nichž nebudeme vědět co je a co není skutečné. Ke slovu se dostanou nadpřirozené jevy a hrůzy a strach plynoucí z lidského podvědomí.

Důležitým prvkem hry je nevědomí. Realita se bude prolínat se sny a vy uvidíte a uslyšíte věci, které tady vůbec nejsou. Půjde o vize, halucinace a postupně se budete dostávat do stavu šílenství. Uvidíte děsivé vize a monstrózní zjevení. Budete pochybovat o tom, co je a není skutečné. Při tom prozkoumáte fungující základnu na Marsu a překonáte překážky pomocí počítačů, elektrických systémů, roverů, solárních panelů a dalšího vybavení. Krom toho budete čelit i strachu z nedostatku kyslíku.

„Tajemná zpráva zmátla vědce. Z analýzy zjistili, že je inteligentního původu. Vedení Orochi okamžitě rozhodlo a citlivou zprávu zařadilo mezi přísně tajné informace, která se nesmí dostat na veřejnou. Bez velkého rozruchu začala výstavba Trailblazer Alpha, nejmodernější výzkumné základny na Marsu, jež měla identifikovat pravou podstavu zprávy,“ dozvídáme se z tiskové zprávy informace o příběhu.

„Jste Shane Newehart, inženýr na stanici Trailblazer Alpha a vaše nízká bezpečnostní prověrka znamená, že si vůbec nejste vědom existence tajemného signálu. Vašim úkolem je udržovat základnu v chodu do doby, než dorazí transportní loď Cyrano s týmem, který převezme vaše povinnosti. Brzy ale objevíte podivné a neobvyklé překážky. Klíčové systémy stanice nefungující správně, skleník je naplněn podivnou mlhou a zbytek vaše týmu se ještě nevrátil ze své mise. Věci se začínají měnit...“

Stojí za zmínku, že Moons of Madness podpořil Norský filmový institut částkou 1,5 milionu norských korun, což je přibližně 150 tisíc amerických dolarů. Norská vláda poskytla dalších 100 tisíc norských korun, tedy asi 50 tisíc dolarů. Autoři ze studia Rock Pocket Games předtím vytvořili hru Shiftlings.