Je jasné, že v Rockstar Games většinu svých sil soustředí na vývoj velice očekávaného Grand Theft Auto VI, které vyjde na podzim nadcházejícího roku pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Naštěstí nezapomínají ani na nadále populární GTA Online. Hráči multiplayerové akce se mohou těšit na letní aktualizaci s novým obsahem.

Rockstar doznámil, že se hráči mohou těšit na možnost založit si vlastní firmu na lov odměn a vymáhání kaucí. V rámci tohoto riskantního podniku budou bojovat proti zločincům na jihu San Andreas. Kromě toho bude potřebovat Vincent pomoc při udržování své autority prostřednictvím neoficiálních donucovacích aktivit v Los Santos.

Kromě toho Rockstar přinese nové nástroje a rekvizity k vytváření vlastních, vysokooktanových závodů Drift a Drag v aplikaci Creator a mnoho dalšího ještě tento měsíc.

Do letní aktualizace se vejde také vylepšení, která navrhli sami hráči. Mezi nimi je prodloužení času při Sell Mission pro sólové hráče. Také dojde k vyvážení „výplat“, aby všechny typy misí byly zábavné a odměňující. Z toho důvodu budou navýšeny základní odměny z Open Wheel Races, Taxi Work a mnoha Contact Missions.

Členové GTA+ na PS5 a Xboxu Series X/S získají exkluzivní výhody, včetně dřívějšího přístupu k Överflöd Pipistrello (Super) a dalších měsíčních bonusů.