Už zítra se ve hře Gran Turismo 7 objeví první vůz značky Škoda. Mladoboleslavská automobilka rozšíří řady PlayStation závodů se svým prototypem jednomístného plně elektrického vozu, který je poctou ikonického auta Škoda 1100 OHC Spyder vyvinutým pro závod 24 hodin Le Mans v roce 1957. Snad se v budoucnu dočkáme další vozů Škoda ve videohrách.

Škoda Vision Gran Turismo je inspirovaný 1100 OHC Spyder a zároveň zahrnuje prvky současného designu společnosti. To je patrné na ostrých hranách celého exteriéru vozu a světlometech ve tvaru T, které se táhnou od blatníku až k nárazníku.

Podvozek je vyroben ze špičkového karbonového monokoku, který řidiči dodává pocit splynutí s vozem. Futuristický volant byl navržen a inspirován hrou Gran Turismo 7. Vestavěný senzor vzdálenosti informuje řidiče o tom, která další vozidla se nacházejí v okolí, což je nápad, který může výrazně snížit riziko kontaktu s vozidly, zejména v bočním směru.

Navíc prvky, jako je adaptivní dvoudílné zadní křídlo a aktivní aerodynamika, se společně dynamicky přizpůsobují jízdním podmínkám a zvyšují výkon. Vše pohání dva dvojité elektromotory o výkonu 200 kW (268,2 BHP), jeden na každé nápravě, poskytují kombinovaný výkon 800 kW (1 071 BHP). Zapojení pohonu všech kol s inteligentním rozdělováním točivého momentu na obě nápravy a jednorychlostní převodovka zajišťují vyvážený a citlivý zážitek z jízdy.

Klaus Zellmer, předseda představenstva společnosti Škoda Auto, k novince říká: „Kořeny Škoda Motorsport sahají více než 120 let do minulosti a přinesly nespočet úspěchů. Další krok? Vstup do světa e-závodů uvedením nového úžasného virtuálního konceptu vozu do nejúspěšnější závodní hry na světě Gran Turismo.“

Škoda Vision Gran Turismo bude součástí aktualizace 1.46, která dorazí už zítra. Dle všeho se můžeme těšit ještě na něco. Fanoušci doufají v novou trať, i když tweet šéfa vývoje Gran Turisma naznačuje spíše další vozy.