Euro Truck Simulator 2 z roku 2012 se do důchodu ještě nechystá. Kromě připravovaného rozšíření mapy o část Ruska pracuje tým v českém studiu SCS Software na vylepšení starších částí rozsáhlého světa. Po reskinu Lyonu a Německa nebo nových cestách v Iberia DLC přichází na řadu Rakousko.

Vylepšení Rakouska nám vývojáři ukazuji prostřednictvím obrázků z města Štýrský Hradec (německy Graz). Jedná se o druhé největší město této země a z toho důvodu SCS Software mírně zvětší jeho rozlohu. Tím by se měli tvůrci více přiblížit realitě. Toho dosáhnou změnou dvou zásadních křižovatek, přidáním tunelu a celkovým přetvořením ekonomiky města, které se projeví přesunem umístění garáží s přidáním nového ekonomického prefabrikátu v okrajové průmyslové zóně.

Kromě změny celkového uspořádání přibude také řada nových památek. Stadion, historická správní budova, hrad na kopci a mnoho dalšího.

Přestavba Rakouska je rozsáhlý projekt, který bude trvat déle. Proto nebude toto vylepšení zahrnuto v nadcházející aktualizaci.